Om kenneln/ About us

Om Clic's

 

Vi som har Clic's kennel heter Sara och Per Andersson och vi bor i Öjebyn, Piteå.

Jag har haft hund hela mitt liv. Mina föräldrar har hunduppfödning av schäfer, så för mig var det en självklarhet att ha hund.

Det är många gånger jag har fått åka med mina mamma och para hundar, varit på veterinärbesök och skött valpar och vuxna hundar, då hade dom uppfödning av Berner sennen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per och jag har haft berner sennen, sedan har vi även haft schäfer. Per har alltid tyckt om bearded collien, jag tyckte att de var väldigt vackra men med den pälsen som denna ras har blev jag avskräckt, jag tyckte om att se på dem men jag ville absolut inte ha någon. Tills jag lärde känna rasen och dess personlighet som de har, då blev jag förälskad. Vi fastnade ordentligt för denna underbara ras som vi tycker att bearded collien är.Våra hundar lever tillsammans med oss, de är riktiga familjehundar.

 

 

 

LP Heathermist He got the look "Hook" var vår första bearded collie, han var vår ögonsten med stor personlighet. Tillsammans med en bearded collie ville jag absolut inte ha någon annan ras, bearded collien är nummer 1 bland alla hundraser för mig.Det jag upptäckte var att pälsen inte var så svår att sköta på dessa hundar, jag behövde inte alls bada och borsta dem jämnt som jag hade trott. Däremot drar dom in mycket sand och dyl från skogen.

 

År 2005 fick vi äran att överta kennelnamnet Clic's av Maud Bergqvist. Det är vi mycket tacksamma för.

 

Vi har haft äran att äga tre hundar från "Ida" Clic's Hip Hip Hurray" som för mig var en väldigt bra tik.

Två av dessa hundar var utställningschampions och alla tre hade godkänt karaktärsprov, LP Heatermist He got the look "Hook", SE. NO uch Heahermist Eschusha me " Ofelia" och NORDuch Heathermist Everybody's Talking "Oliver".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Clic's kennel

Bearded collie sedan 1996